Pivarník chce v kádri 1. FC stabilizáciu, hráčom nadváhu nezistil

07.01.2010 Prešov

Vo štvrtok predpoludním odštartovali prípravu na jarnú časť Corgoň ligy aj futbalisti 1. FC Tatran Prešov.
K veľkému pohybu v kádri prešovských corgoňligistov túto zimu zrejme nedôjde, v kabíne \"zeleno–bielych\" sa predstavili zatiaľ dvaja novici - Zoltán Bognár z Dunajskej Stredy a Radoslav Augustín z Bohemians Praha 1905.
Bognár z Dunajskej Stredy podpísal s 1. FC trojročný kontrakt, Prešovčania však musia ešte dohodnúť podmienky prestupu s funkcionármi DAC. Na desaťdňovú skúšku prišiel slovenský stredopoliar Augustín. Na stretnutí pred prvým tohtoročným tréningom chýbali Erik Takáč, ktorému skončila v Prešove zmluva, s egyptským brankárom Khaledom Al Rashidim ju zase predčasne rozviazali. Z Brazílie ešte nepricestoval Jonathan Bernardo Mariano, zo Španielska Pozo Muňoz a Juan Pedro Garzon. Doma zo zdravotných dôvodov zostal aj talentovaný Bosniak Dejan Drakul. Už skôr sa Prešovčania vzdali služieb Petra Kobylíka a Mareka Penksu. Brankárovi Jakubovi Divišovi skončilo hosťovania zo Slavia Praha, \"zošívaní\" ho síce chcú predať, avšak podľa prešovských predstaviteľov pýtajú za jesennú oporu Tatrana medzi žrďami príliš veľkú čiastku. Napriek tomu sa Prešovčania usilujú s Pražanmi dohodnúť.
\"Začiatok prípravy vyzerá sľubne. Minulú zimu sa nám dvaja hráči vrátili po dovolenkách s nadváhou, tentoraz je všetko v poriadku, \" povedal tréner Roman Pivarník a dodal: \"V porovnaní s predošlým zimným obdobím zavedieme určité nové veci v tréningovej náplni, ktoré by nás mali zase posunúť o čosi ďalej. V predchádzajúcich rokoch sme káder dopĺňali. Teraz ho chceme v prvom rade stabilizovať. Priestor dostanú súčasní hráči nášho kádra, novici, ale aj ďalší talentovaní futbalisti z tunajšej liahne. Niektoré posty v tíme nemáme zdvojené tak, ako by sme chceli. Preto nevylučujem ani ďalšie príchody. Jedného, dvoch hráčov, hlavne na posty krajných obrancov by sme ozaj potrebovali. \"
Počas desaťdňového domáceho prípravného bloku odohrá dvadsaťštyričlenný hráčsky káder trénera Pivarníka, resp. asistentov Jozefa Daňka a Jozefa Kostelníka osem prípravných stretnutí. Od 18. do 23. januára absolvujú Prešovčania kondičné sústredenie v Novom Smokovci. Herné sústredenie ich čaká v Turecku od 6. do 20. februára.

program zimnej prípravy:
18. -23. január: kondičné sústredenie v Novom Smokovci
6. -20. februára: herné sústredenie v Turecku
prípravné zápasy:
9. januára: Tatran Prešov - Moldava nad Bodvou (10.30 hod)
12. januára: Tatran Prešov – Rimavská Sobota (13.00)
16. januára: Tatran Prešov - Michalovce (10.30)
19. januára: Ružomberok \"B\" - Tatran Prešov (14.00)
23. januára: Spišská Nová Ves - Tatran Prešov (10.30)
26. januára: BVTK Diósgyör - Tatran Prešov (13.30)
30. januára: Nyíregyháza - Tatran Prešov (11.00)
2. februára: Tatran Prešov - Nowy Sacz (13.30)
 

Vyberte región